Üniversite öğrencilerinin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen Ulusal Staj Programı (USP)’na başvurular başlamıştır. Program aracılığıyla üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp fakültesi, öğretmenlik ve diş hekimliği bölümleri dahil değildir.) ile örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencilerinin başvurabileceği programın son başvuru tarihi 10 Mart 2024’tür. Başvurular çevrimiçi olarak https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapılmaktadır.

08 Ocak 2024, Pazartesi 43 kez görüntülendi