Yaz okulu hakkında bilgilendirme
Yaz okulunda açılmayan dersleri başka üniversiteden alabilirsiniz. (Aynı anda 2 farklı üniversitede pandemi ve online olması dolayısı bu seneye mahsus izin verilmektedir.)

Yaz okulunda başka üniversiteden ders alacaksanız öncelikle bölüm sekreterliğine dilekçe vermeniz gerekmektedir. Bu dilekçede;

Alacağınız dersin hangi üniversitede olduğunu belirtmelisiniz.
hangi dersin yerine almak istediğinizi belirtmelisiniz.
Alacağınız dersin ders içeriğini eklemelisiniz.
Bölüm komisyon kararı sonucunda alacağınız ders onaylanırsa o dersi alabilirsiniz. Komisyon ders incelemesini yaparken dersin akts, kredi ve ders içeriğini incelemektedir. bu üç temel etkene dikkat ederek işlemlerinizi yapmalısınız.

Alacağınız dersin akts, kredi ve ders içeriği tutuyorsa eğer seçmeli/zorunlu olmasının herhangi bir etkisi olmaz. (Bölümümüzde seçmeli başka üniversitede zorunlu olması.)

Başka üniversiteden ders almanız demek sizin ders intibağı yaptırmanız demektir. Eğer siz dersi alır ve kalırsanız başarısız dersin intibağı olmayacağı için o intibak yapılmaz. Yani devam şartınız yine olur.

Seçmeli derslerde bölümümüzde 2+1 başka üniversitede 3+0 şeklinde olması kredi bakımından problem oluşturmamaktadır.

Zorunlu derslerde ise bölümümüzde 3+1 ise alacağınız yaz okulunda da 3+1 şeklinde olması gerekmektedir.

06 Temmuz 2020, Pazartesi 622 kez görüntülendi