AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 2022-2023 YAZ DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI YAZ OKULU TAKVİMİ

YAZ OKULU PROGRAMI
Yaz Okulu Kayıtları 17 – 21 Temmuz 2023
Yaz Dönemi Başlangıcı 24 Temmuz 2023
Yarıyıl Sonu Sınavları 28 Ağustos – 3 Eylül 2023

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE: 

♦ Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrencileri Yaz Okulu Ders Ön Talep Toplama işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) üzerinden öğrenci numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak 22.06.2023 – 09.07.2023 (Saat 23:59) tarihleri arasında Başvuru İşlemleri > Yaz Okulu Ders Ön Talep Toplama menüsünü kullanarak gerçekleştirebileceklerdir.

♦ Bu ekranda dersin bulunduğu sınıf seçilerek <AraBul> seçeneği kullanılır. Öğrencinin karşısına seçilen sınıfa ait müfredat dersleri gelir. Dersin karşısındaki <Ekle> seçeneği kullanılarak açılması istenilen ders seçilmiş ve derse öntalep yapılmış olur.

♦ Öğrencilerimiz yaz okulunda açılmasını istedikleri dersleri seçtiklerinde Yaz Okulu Ders Ön Talep Toplama işlemlerini tamamlamış olacaklardır. Ön Talep Toplama işlemi sırasında Danışman onayı yapılmayacaktır. Bu işlem kesin kayıtlar öncesi açılabilecek dersleri belirlemek için ön talep işlemidir.

♦ Öğrencilerimizin kesin kayıtlarda yaz okulundan faydalanabilmesi için 17.07.2023 tarihine kadar geçmiş dönemlere ait herhangi bir katkı payı ve öğrenim ücreti borcu olmaması gerekmektedir. Geçmiş dönemlere ait herhangi bir borcu olan öğrencilerimizin borçlarını ödemeleri gerekmektedir.

ÜNİVERSİTEMİZ DIŞINDA FARKLI BİR ÜNİVERSİTEDE KAYITLI OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE: 

♦ Başka Üniversitelerde kayıtlı olup Üniversitemizde yaz okulundan ders almak isteyen öğrenciler;

♦♦ 22.06.2023–09.07.2023 (Saat 23:59) tarihleri arasında https://obs.aku.edu.tr/oibs/summer_app/ web adresi üzerinden <Yeni Bir Kullanıcı Oluştur> seçeneğini kullanarak yeni kullanıcı
oluşturur. (Burada pasaport numarası kullanmayınız)

♦♦ Kullanıcı oluştuktan sonra kayıt esnasında belirtilen e-mail adresine gelen şifre ile aynı link üzerinden başvuru ekranına giriş yapar.

♦♦ Başvuru ekranında sırasıyla bilgiler doldurularak <Kaydet ve İlerle> seçilir.

İlan okunur,

– “Kimlik Bilgileri”,

– “İletişim Bilgileri”,

– “Üniversite Bilgileri” (Kayıtlı olduğunuz ve alacak olduğunuz ders sonuçlarının gönderilmesini istediğiniz üniversite bilgisi seçilir.

– “Başvuru Bilgileri” girilir. (Lisans öğrencileri, Başvuru Yapılan Fakülte için YAZ OKULU LİSANS seçmelidir. Ayrıca Başvuru Yapılan Bölüm ve Program için Yaz Okulu ile başlayan uygun bölüm, programı seçmelidir. Bunun dışında Farklı Fakülte, Bölüm, Program seçenlerin başvuruları onaylanmayacaktır.)

♦♦ Başvuru ekranında istenilen tüm bilgiler doğru bir şekilde girilerek başvuru tamamlanır.
(Not: IBAN ücret iadesi için kullanılacağı için mutlaka doğru bir şekilde yazılmalıdır)

♦♦ Yapılan bu başvuru sonunda, başvuru birim yöneticileri tarafından incelenecek ve başvurunuzun onaylanması halinde tarafınıza öğrenci numarası verilecektir. Başvurunuzun durumunu başvuru ekranına girerek sık sık takip etmeniz gerekmektedir.

♦♦ Başvuru onaylanıp, tarafınıza öğrenci numarası verildikten sonra https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkinden, giriş ekranında <E-Devlet İle Giriş> ya da <Şifre Sıfırla> seçeneği kullanılarak yeni şifre alınıp sisteme giriş sağlanır.

♦♦ Başvuru işlemleri sonuçları, başvuru esnasında vermiş olduğunuz e-mail adresine bilgi olarak gönderilmektedir.

♦ Başvuru ekranında girdiğiniz bilgiler ile gerçek öğrenci otomasyon sistemi (OBS) üzerinde kaydınız oluşturulacaktır. Bu nedenle hak kaybına uğramamak için bilgilerinizi doğru girmeniz çok önemlidir.

♦ Kesin kayıta katılarak yaz okulundan ders alabilmek için Başvuru işlemleri tamamlanarak öğrenci numarası alınmış olmalıdır.

♦ Yaz Okulu sonunda almış olduğunuz derslere ait not döküm belgeleri başvuru esnasında belirttiğiniz ilgili üniversiteye gönderilecektir. Birden fazla Üniversite kaydı olan öğrencilerin doğru Üniversiteyi seçtiğinden emin olması gerekir, aksi halde yaz okulunda alınacak derslere ilişkin not bilgileri burada belirtilen üniversiteye gönderilecektir.

♦ Eksik ya da yanlış bildirimlerden doğacak hak kayıplarını kabul ve taahhüt etmiş olacaksınız.

♦ 22.06.2023–09.07.2023 (Saat 23:59) tarihleri arasında https://obs.aku.edu.tr/oibs/summer_app/ web adresi üzerinden yeni bir kullanıcı oluşturup öğrenci numarası alan üniversitemiz dışından gelen öğrenciler, öğrenci numaraları ile https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkini kullanarak ve giriş ekranında <E-Devlet İle Giriş> ya da <Şifre Sıfırla> seçeneği kullanılarak Öğrenci otomasyon sistemine giriş yaptıktan sonra Başvuru İşlemleri > Yaz Okulu Ders Ön Talep Toplama menü seçeneği kullanılarak açılması istenilen dersler için ön talep yaparlar.

♦ Öğrencilerimiz yaz okulunda açılmasını istedikleri dersleri seçtiklerinde Yaz Okulu Ders Ön Talep Toplama işlemlerini tamamlamış olacaklardır. Ön Talep Toplama işlemi sırasında Danışman onayı yapılmayacaktır.

♦ Ayrıntılı bilgi için Kaydolma Süreci Dökümanı inceleyebilirsiniz.

YAZ OKULU DERS ÖN TALEP TOPLAMA: 

♦ 2022-2023 yaz okulunda
açılacak derslerin belirlenmesi amacıyla, 22.06.2023– 09.07.2023 (Saat 23:59) tarihleri arasında yapılan Yaz Okulu Ders Ön Talep Toplama Kesin Kayıt niteliğinde olmayıp sadece açılacak derslerin belirlenmesi amacıyla yapılan bir uygulamadır.

♦ Yaz Okulu Ders Ön Talep Toplama sırasında herhangi bir ücret kontrolü yapılmayacaktır. Ödenecek ücret miktarı 17.07.2023 tarihinden itibaren gerçek sistem üzerinden kesin kayıtlar yapılır iken sistemde görünecektir.

KESİN KAYIT: 

♦ Yaz Okulu kesin kayıtları 17-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Üniversitemiz öğrencileri ile 22.06.2023 – 09.07.2023 tarihleri arasında Başvuru İşlemi yapan üniversitemiz dışından gelen öğrenciler 17.07.2023 – 21.07.2023 tarihleri arasında https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/ web adresinden KESİN Ders Kayıtlarını yapmalıdırlar. 17.07.2023 – 21.07.2023 tarihleri arasında kesin ders kayıtlarını yapmayan öğrenciler yaz okulundan faydalanamaz.

♦ Yaz Okulu ücretleri, açılacak dersler ve ders kayıtlarının ne şekilde yapılacağı ilgili birimlerimizin web sayfalarından daha sonra duyurulacaktır.

♦*** 17.07.2023 – 21.07.2023 tarihleri arasında kesin kayıt sürecinde nasıl kayıt yapılacağına ilişkin Müfredat tabanlı ders kayıt sistemine ait eğitim videosunu izlemek için tıklayınız.

DERS İÇERİKLERİ: 

♦ 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulunda Üniversitemizden ders almak isteyen öğrencilere ıslak imzalı ders içerikleri belgesi verilmeyecektir. Başvuruda bulunacak ilgili öğrenciler https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/ adresinden ders içeriklerine ulaşılabileceklerdir.

Açılması muhtemel yaz okulu derslerine karşılık gelen Mekatronik müh. müfradat dersleri

06 Temmuz 2023, Perşembe 2366 kez görüntülendi